Засідання Президії ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права»

За участі доктора юридичних наук, професора кафедри кримінального права П.Л.Фріса ,  17 жовтня 2019 р. відбулося засідання Президії Громадської організації «Всеукраїнська асоціація кримінального права» на якому обговорено низку питань, що стосуються діяльності організації.

Заступник голови Асоціації В.І. Борисов доповів про результати роботи організації за 2018-2019 рр. Зокрема, наголошено, що у цьому році діяльність Асоціації зосереджена головним чином на двох напрямах роботи:

1) обговорення проекту концепції нового Кримінального кодексу України. На початку цього року члени місцевих осередків активно долучилися до обговорення низки питань для створення проекту концепції нового КК України. Так, Івано-Франківським осередком проведено «круглий стіл», предметом обговорення на якому були питання, що стосуються підготовки концепції нового КК України. У Чернігові та Хмельницькому проведені засідання членів осередку, на яких так само розглядалися зазначені питання. Пропозиції, сформовані за результатами цих заходів спрямовані до оргкомітету конференції.

2) підготовці наукового фахового видання «Вісник Асоціації кримінального права України» до включення у Перелік наукових фахових видань України, затвердженого наказом Міністерством освіти і науки України № 32 від 15 січня 2018 р. На цей час за цим напрямом зроблено таке: проіндексовані в базі Index Copernicus номери Вісника за 2018 рік; створено власний сайт наукового видання; внесено до бази періодичних видання попередніх років.

Крім цих питань, говорилося про діяльність та ініціативи осередків організації на місцях.