Навчальний візит студентів Юридичного інституту до Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України

20 березня 2024 року у межах вивчення дисципліни «Кримінальне процесуальне право» (керівник курсу проф. Юрій Микитин) відбувся навчальний візит студентів Навчально-наукового юридичного інституту освітніх програм «Право» і «Міжнародне та європейське право» та Юридичного відділення Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (керівник курсу «Кримінальне процесуальне право» старший викладач Леся Кульчак) до Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України, а також зустріч з його директором Тарасом Лопушанським.

Студенти ознайомилися з основними завдання та функціям бюро, його досягненнями у боротьбі з корупцією та сучасними викликами у цій сфері.

Після лекції здобувачі мали можливість поставити запитання щодо особливостей роботи детективів, умов конкурсного відбору, а також про те, як вони можуть долучитися до боротьби з проявами корупції. Тарас Васильович надав компетентні відповіді, а з приводу допомоги в подоланні корупції порадив студентам починати з себе, бути свідомими громадянами та завжди дотримуватися норм законодавства.

Характерно, що оскільки складовою навчання є залучення до освітнього процесу роботодавців, Навчально-науковий юридичний інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника впродовж багатьох років співпрацює з Національним антикорупційним бюро України у межах організації просвітницьких зустрічей для студентської молоді та проведення навчальних занять.